Humane massage

Heb je pijnlijke spieren of andere lichamelijke klachten door bijvoorbeeld spanning, stress of overbelasting: een (sport)massage helpt!

Sportmassage
Het is zeker niet zo dat sportmassage alleen iets is voor mensen die actief sporten, maar ook als je na een drukke dag of stressvolle periode heerlijk wilt ontspannen. De afvalstoffen die vermoeidheid, pijn en kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding van de spieren waardoor de stofwisseling positief wordt beïnvloed en de kans op blessures wordt verkleind.

Hoofdpijnmassage (ontspanning hoofd / nek / schouders)
Bij veel mensen hebben hoofdpijnklachten een grote impact op het dagelijks leven. Eén op de vijf Nederlanders heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. H
oofdpijn kan ontstaan vanuit o.a. lichamelijke oorzaken, verkeerde houding, voeding en stress.

Hoofdpijnmassage is een ontspannende massage en kan een positief effect hebben op het voorkomen van hoofdpijn. Bij de hoofdpijnmassage wordt aandacht gegeven aan spieren die niet optimaal functioneren of mogelijk overbelast zijn in de rug, nek en schouders. Ook krijgen de aangezichtsspieren bij de hoofdpijnmassage alle aandacht.

Medical taping
De sportliefhebber is er waarschijnlijk al bekend mee: de gekleurde tape die de kuiten, bovenbenen of armen van (top)sporters siert. Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen, of spieren te beïnvloeden om spanningstoename óf juist afname te realiseren.

Afhankelijk van de gebruikte techniek en de huid kan de tape tussen de vier en tien dagen blijven zitten. In die tijd kun je er alles mee doen: sporten, douchen en zelfs zwemmen! De tape is ademend en voert vocht af, dus hij veroorzaakt ook geen weke huid onder de tape.