Paardensportmassage

Een fit sportpaard heeft de juiste balans tussen een gezond lichaam, juiste training en voldoende rust. Spieren moeten sterk en ontspannen tegelijk zijn, dit is te realiseren door het juiste management denk hierbij aan juiste voeding, correcte training, passend harnachement, tijdig bezoek aan hoefsmid, tandarts en dierenarts. Daarbij is sportmassage voor paarden een onmisbare aanvulling in het dagelijks onderhoud en training van het paard.

Spieren zorgen ervoor dat gewrichten kunnen bewegen, zij zetten het lichaam in beweging. Wanneer er ergens een blokkade of knoop is ontstaan, zorgt dat ervoor dat er geen volledige bewegingsvrijheid mogelijk is. Spieren kun je ook los maken tijdens het rijden, maar voor veel paarden kan dit soms net niet voldoende zijn. Soms moet je je paard op een andere wijze ondersteunen om verder te komen.

(Sport)massage bevordert de aanvoer van zuurstofrijk bloed en de algehele doorstroom van bloed in de spier. Dit is van groot belang om de afvalstoffen in de spier af te voeren. Een ophoping van afvalstoffen maakt dat een spier niet goed kan functioneren of zelfs kan verkrampen. Hierdoor is het onmogelijk om de prestaties te bereiken waartoe het lichaam normaal gesproken toe in staat zou moeten zijn.

Met sportmassage voor paarden kun je je paard soepel houden, los je eerder spierspanning op, blijft de training makkelijker voor je paard en gaat je paard echt beter bewegen. Daarnaast signaleer je eerder problemen waar misschien een andere professional bij moet komen, zoals een zadelspecialist of een dierenarts.

Meer informatie of een behandeling inplannen? Neem gerust even contact op!

Een sportmasseur is geen vervanging van een dierenarts of andere specialist. Een sportmasseur stelt geen diagnoses en iedere vorm van massage is op geen enkele manier een vervanging voor de zorg van een dierenarts of andere specialist.