Over Spier Support - Paardensportmassage

Spier Support werkt met de Jack Meagher massage techniek. Dit is een zeer diep werkende massagetechniek. Doormiddel van deze massage kunnen bewegingsproblemen die voortkomen vanuit blokkades in het spierweefsel in korte tijd opgelost worden. Door de massage toe te passen (ook preventief) komt het lichaam in een betere conditie, kun je effectiever en efficiënter trainen en ontstaan er minder snel (overbelastings) blessures.

Jack Meagher was in Amerika in de jaren 50 als vooraanstaand therapeut de grondlegger van sportmasssage. Hij heeft een stresspoint methode ontwikkeld, gebaseerd op diepe druk en compressies welke hij zowel op mensen als paarden en toepaste. Hij begeleide vele (top)sporters, (inter)nationale teams en het Amerikaanse Equestrian Team.

Een stresspoint is een spierverharding in de dwarsgestreepte spiervezels van soms maar enkele millimeters groot. Wanneer er verklevingen in de spiervezels zijn, is er verandering in spierfunctie, voornamelijk zichtbaar als spierverkorting of spierkrachtafname. Een gespannen spier en/of spierblokkade kan zich niet optimaal ontwikkelen, voldoende kracht opbouwen maar ook nooit helemaal ontspannen. 

Door het juist benaderen van de stresspoints en het weghalen van de verklevingen realiseer je in samenwerking met het zelf herstellend vermogen van het lichaam, weer losheid in het spierweefsel en geef je het paard weer meer bewegingsvrijheid.

Lees meer over hoe een behandeling eruit ziet of neem contact op voor meer informatie.